Auto Schunn la Salonul de Inventicã de la Geneva 15-19 aprilie

. CLICK AICI PENTRU DETALII
Good Fill. CLICK AICI PENTRU DETALII

Good Fill

Inginerul Corneliu Birtok Bãneasã face parte din delegaþia României ce va fi prezentã
la ediþia din acest a Salonului internaþional de invenþii de la Geneva (15-19 aprilie), inventatorul din Deva urmând sã se prezinte în faþa juriului cu un echipament ce permite alimentarea selectivã cu lichid de parbriz a oricãrui tip de autovehicul.

Invenþia a fost denumitã Good Fill, se poate aplica în staþiile de carburanþi, service-uri auto, parcãri sau refugii de pe autostradã. Instalaþia permite umplerea controlatã a rezervorului de lichid de parbriz cu soluþia de lucru pe care o doreºte utilizatorul, în paralel putând fi efectuatã ºi alimentarea cu carburant a maºinii.
"Aceastã invenþie oferã posibilitatea de reîncãrcare foarte uºoarã ºi precisã a rezervoarelor pentru lichid de parbriz, în sensul cã nu mai trebuie sã folosim metoda clasicã, cu bidoane. Printr-un selector mobil putem alege tipul de soluþie dorit în funcþie de iarnã-varã, nonalergic sau cu mirosuri diferite", a declarat marþi pentru AGERPRES Corneliu Birtok Bãneasã.
Potrivit acestuia, metoda eliminã clasicele bidoane din plastic folosite de ºoferi pentru reîncãrcarea rezervoarelor de lichid de parbriz, un prim efect fiind ºi cel de protejare a mediului de PET-urile abandonate în diferite locuri.

"Suntem obiºnuiþi sã ducem bidoanele în portbagaj, dar nu toþi le recicleazã. Unele se aruncã, iar impactul asupra mediului înconjurãtor este foarte mare. Majoritatea acestor bidoane din plastic ajung pe marginea drumului, în pãduri sau pe malul râurilor ºi polueazã foarte mult mediul. Prin utilizarea instalaþiei eliminãm acest impediment asupra mediului. Cred cã ar fi cazul sã ne gândim la protejarea mediului pentru cã am ajuns la o saturaþie de PET-uri ºi alte materiale plastice abandonate în naturã", a explicat Birtok Bãneasã.
În opinia sa, utilizarea standului Good Fill va aduce beneficii ºi pentru firmele cu un parc auto important, în sensul cã permite controlarea cantitãþii de lichid de parbriz pe care o are o maºinã la plecarea în cursã. Acest aspect va genera la economii pentru companiile utilizatoare.
. CLICK AICI PENTRU DETALII
"Dacã ne gândim la flotele de autocamioane, timpul ºi consumul sunt foarte mari. Este un segment de aplicabilitate al instalaþiei. Fiecare autobazã are staþia de carburanþi proprie, în care se poate integra ºi standul Good Fill. În timp ce se face alimentarea cu motorinã se poate face ºi alimentarea cu lichid de parbriz", a spus inventatorul.
Noul echipament a fost dezvoltat ºi experimentat de inginerul din Deva în circa un an ºi jumãtate, invenþia fiind prezentatã pentru prima oarã la un salon de inventicã.
Corneliu Birtok Bãneasã este cunoscut în mediul tehnic prin invenþiile sale ce au ca obiect industria auto, cu referire la reducerea consumului de carburant la autovehicule.
România este prezentã la actuala ediþie a Salonului internaþional de invenþii de la Geneva cu 25 de invenþii.
AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: ªtefan Gabrea)
SOLICITARE DIRECTA
MESAJ
* rubrica obligatorie
 Am citit termeni si conditii Imi dau acordul expres si neechivoc ca datele obtinute in urma inregistrãrii sa fie procesate si folosite de catre Mercedes-Benz Romania SRL (operator de date cu caracter personal inregistrat sub nr. 4532) si de catre SC Auto Schunn SRL, exclusiv pentru actiuni de marketing, evidenta clientilor, studii de cercetare de piata, pentru a-mi trimite informatii despre produse, servicii si alte activitati ale Mercedes-Benz Romania SRL si SC Auto Schunn SRL astfel: prin posta, telefon, email

Auto Schunn,Centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz ,autotursime noi, autovehicule comerciale, camioane, vanzari, service, piese de schimb Mercedes-Benz,autotursime noi, autovehicule comerciale, camioane, vanzari, service, piese de schimb originale, mercedes, mercedes-benz, benz, autobuze, autobuze romania, bus, furgonete, furgonete mercedes, autocare, autocare romania


TOP